Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah sprejel dve obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo, dve prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter štiri v
zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so prejeli prijave sumov kaznivih dejanj tatvine in poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
Včeraj so policisti obravnavali tri prijave požarov. Tržiški policisti so obravnavali manjši požar v kuhinji. V Kranju je v prišlo do okvare naprave in gostega dima v OŠ Simon Jenko, posledično pa tudi nastanka škode zaradi vode. Na območju Škofje Loke pa je občan na lesene palete odložil pepel iz kamina in povzročil požar z manjšo škodo. Ogrožen ni bil nihče. V Kranju so reševalci včeraj pomagali vozniku avtobusa, ki je imel zdravstvene težave.
Na Planini v Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo druženja več oseb na javnem kraju brez mask. Policisti so šestim osebam izrekli opozorilo.
Divjad je bila minuli dan povožena v kraju Dovje in v Hrastjah, zato je potrebna večja previdnost pri vožnji na območjih, kjer se pogosto zadržuje divjad.

Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo, da je zaradi nizkih temperatur na vozilih lahko led, stekla pa so povečini pomrznjena. Pred vožnjo jih je potrebno očistiti. Voznik mora
imeti popoln pregled na cesto in okolico, z vozil pa se ne sme raztresati sneg ali led. Spolzke so tudi ceste, zato vozite previdno. Pazite na pešce, predvsem otroke, ki so v jutranji in popoldanski prometni konici znova na cestah.