Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali devet prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. Kranjski policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami,
v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in otrok na skiroju, ki je cesto prečkal na prehodu za pešce. Okoliščine kažejo na nepravilno vožnjo voznika pred prehodom za pešce. Obravnavali so še voznika, ki je v križišču izsilil prednost voznici.
Na območju Tržiča se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v kombinaciji z alkoholom, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti. Zapeljal je na robnik ceste, trčil v prometni znak in drog javne razsvetljave. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0,45 mg/l.
Prometni policisti so na območju Kranja obravnavali prometno nesrečo med voznikom avtobusa in tovornega vozila s polpriklopnikom. Nastala je materialna škoda.
Kranjski policisti so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano  vozilo  in odklonil preizkus alkoholiziranosti. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odredili pridržanje. Škofjeloški policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,39 mg/l) in brez vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez izpita, so mu zasegli vozilo. Kranjski policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. V nadaljevanju so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zaradi vožnje brez izpita, mu je bilo vozilo zaseženo. Prav tako so zasegli vozilo vozniku, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kranjski policisti so bili obveščeni o poškodovani plinski napeljavi pri gradbenih delih. Gasilci so zaprli glavni ventil za plin. Zaprto je bilo ožje območje in preventivno napotene osebe iz dveh stanovanjskih hiš. Po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan.

Radovljiški policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi vrata v notranjost in si protipravno prilastil gotovino. Policisti o vlomu še zbirajo obvestila.