Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče, en udeleženec je v nesreči umrl. Škofjeloški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o nesreči starejšega voznika, ki je na javni cesti v okolici Železnikov z osebnim avtomobilom trčil v prometni znak in na kraju umrl. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave. V nesreči je bil udeležen sam. Odrejena je bila obdukcija.

Kranjski policisti so bili v večernem času obveščeni o dveh prometnih nesrečah, kjer je bil pri povzročiteljih prisoten tudi alkohol. Prva se je zgodila na javni cesti zaradi vožnje voznika preblizu desnega roba vozišča in je z osebnim avtomobilom zdrsnil po bregu  navzdol. Po odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je alkotest pokazal 0,48 mg/l. Druga nesreča se je zgodila na javnem parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika voznika, ki je z osebnim avtomobilom trčil v parkirani osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi  nudil podatke oškodovancu. Oškodovanec ga je našel in poklical policijo. Po odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je alkotest pokazal 0,58 mg/l. Obema je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Policisti za oba kršitelja vodijo prekrškovne postopke.
Na območju Kranja so policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom  alkohola (0,79 mg/l). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje  in  prepovedali nadaljnjo  vožnjo.

Policisti ob vseh teh obravnavah alkoholiziranih voznikov sporočajo, da bodo vsakodnevno  še naprej preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želijo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Kot pravijo policisti Policijske uprave Kranj je zaskrbljujoče dejstvo, da vozniki vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge in brez vozniških dovoljenj ter posledično storijo še prometno nesrečo. Svetujejo vožnjo z nič alkohola.