Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih 48 urah obravnavali šest prometnih nesreč z materialno škodo in dve prometni nesreči, kjer je poleg materialne škode prišlo tudi do poškodb udeležencev.

Kranjski policisti so na območju Naklega obravnavali prometno nesrečo s telesnimi  poškodbami, kjer sta trčili dve osebni vozili. Okoliščine kažejo na prekratko varnostno razdaljo. Na območju Kranja so obravnavali voznico, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala s ceste in trčila v brežino. Prejeli so tudi obvestilo o vozniku, ki je prometno nesrečo povzročil zaradi  neprilagojene  hitrosti ter prometno nesrečo na parkirnem prostoru, zaradi nepravilnega premika vozila. Zoper vse kršitelje policisti vodijo  prekrškovne postopke.
Na območju Škofja Loke je voznik z osebnim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v  brežino in se prevrnil. V drugem primeru pa je voznik v ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,31  mg/l.
Prometni policisti so na avtocesti v smeri Jesenic, na izvozu za Naklo, obravnavali  prometno nesrečo, ko je voznik trčil v obcestni blažilnik trkov. Nastala je materialna škoda.
Škofjeloški policisti so med nadzorom prometa ustavili voznika, ki je vozil osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljena. Vozilo so mu zasegli in zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali tudi tri kazniva dejanja. Na območju Bohinja so policisti obravnavali tatvino mopeda in o storilcu še zbirajo obvestila. Kranjski policisti so bili v enem primeru obveščeni o poskusa vloma v pomožni objekt in v enem o poškodovanju tuje stvari. V obeh
primerih še zbirajo obvestila in vodijo postopek. V Škofja Loki so policisti obravnavali kršitev z elementi nasilja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja.

Škofjeloški policisti so bili obveščeni o požaru na območju Železnikov. Požar so pogasili  gasilci. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena, nastalo pa je za okoli 7.000 evrov škode. Kranjski policisti so bili obveščeni o pojavu dima v enem izmed stanovanjskih  objektov. Do požara ni prišlo. Gasilci so prezračili objekt. Po prvih podatkih policije ni bil  nihče ogrožen, materialna škoda ni nastala, tuja krivda pa je bila izključena. Zaradi intervencije je bila cesta zaprta okoli 15 minut.
Na območju Kranja je prišlo do delovne nesreče, kjer se je poškodoval delavec. Po prvih  podatkih je tuja krivda izključena.
Divjad  je bila povožena dvakrat na območju Radovljice in enkrat na območju Žirovnice in Kranja.