Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo. V Kranju je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Kranjski policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju. O tem dogodku vodijo postopek in zbirajo obvestila tudi v zvezi kaznivega dejanja z elementi nasilja. Prejeli so še klic o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Na območju Jesenic so policisti prejeli prijavo nasilja v družini. Izrekli so prepoved približevanja in zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja z elementi nasilja. Po zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti Policijske uprave Kranj ob teh dveh dogodkih poudarjajo, da policija v družinskem okolju obravnava različne oblike nasilnih dejanj. Od na videz blagih oblik do tistih najhujših. Oseba je lahko žrtev fizičnega, psihičnega, spolnega in ekonomskega nasilja. Zato se z različnimi oblikami policijskega dela in povezovanjem z drugimi institucijami policisti zavzemajo za ničelno toleranco takega nasilja in svetujejo, da če ste žrtev nasilja ali ste  bili priča takemu, o tem obvestite policijo.