Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, dve osebi sta bili v nesrečah poškodovane. Opoldan je voznik v okolici Radovljice zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Na območju Kranjske Gore pa je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje povzročila trčenje z dvema drugima voziloma.
Na Jesenicah je voznik včeraj v prometni nesreči zaradi nepravilne strani vožnje poškodoval dve vozili na parkirišču. Proti njemu so policisti uvedli prekrškovni postopek.
V Lescah je voznica iz krožišča Avsenik napačno zapeljala v delovno zaporo na avtocestni priključek in pri vračanju nazaj povzročila trčenje med dvema drugima udeležencema. Nastala je materialna škoda.
V Kranju je voznica zaradi kombinacije vpliva alkohola in neprilagojene hitrosti vožnje povzročila prometno nesrečo z materialno škodo. Trčila je v ograjo. V nesreči je bila udeležena sama. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,65 mg/l), so jo policisti pridržali in proti njej vodijo postopek.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tudi več kaznivih dejanj. V Kranju so policisti včeraj obravnavali tatvino električnega skiroja. V Kamni Gorici so bili z objekta odtujeni bakreni žlebovi. V Kranjski Gori pa je bilo odtujeno gorsko kolo večje vrednosti, ki je bilo na javnem kraju puščeno brez nadzora. Škofjeloški policisti so obravnavali vlom v delovni zabojnik in tatvino stvari iz njega, kranjskogorski policisti pa prijavo poškodovanja osebnega avtomobila.
Včeraj je prišlo tudi do dveh požarov. Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v Svetem Duhu obravnavali prijavo kurjenja odpadkov na javnem kraju. Ogenj so pogasili gasilci.
Na območju avtoceste je včeraj zagorel osebni avtomobil, okoliščine kažejo na okvaro vozila. Ogenj je pogasil voznik sam. Telesno ni bil nihče poškodovan, nastala je manjša materialna škoda na vozilu.

Policisti bodo v prihodnjih dneh tudi poostrili nadzor nad alkoholiziranostjo voznikov. Tako bo od 7. do 13. novembra 2022 potekala vseslovenska akcija Slovenija piha 0.00. Z akcijo želijo policisti vplivati in osveščati udeležence v cestnem prometu na zmanjšanje škodljive in tvegane rabe alkohola ter prepovedanih drog.