Gorenjska kronika

V dveh prazničnih dneh so policisti Policijske uprave Kranj imeli največ dela na področju kriminalitete. V dveh primerih voznik pri točenju goriva na bencinskih servisih iztočenega goriva ni plačal in se je s kraja odpeljal. Zoper oba policisti vodijo predkazenski postopek.
Na območju Policijske postaje Bled je neznani storilec poškodoval parkirano vozilo. Zoper neznanega storilca policisti prav tako vodijo predkazenski postopek.
Na območju Policijske postaje Škofja Loka je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je z naviranjem kletnega okna vstopil v objekt in si protipravno prilastil zlatnino. Policisti še preiskujejo kaznivo dejanje.
Na območju Policijske postaje Kranj je neznani storilec na parkiranem vozilu razbil stransko okno, iz notranjosti si ni protipravno prilastil ničesar, zato je ostalo pri poskusu in seveda pri škodi, ki jo je z razbitjem stekla povzročil lastniku.
Na delu so bili tudi spletni goljufje. Na območju Policijske postaje Jesenice je oškodovanka za naročeni paket preko spleta vpisala podatke svoje bančne kartice, neznani storilec pa je
to izkoristil in opravil več neupravičenih transkacij in s tem občanko oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti zoper neznanega storilca vodijo predkazenski postopek zaradi računalniške kriminalitete.
Na območju Policijske postaje Radovljica je bilo vlomljeno v poslovni objekt. Neznani storilec je s silo telesa odprl vhod proizvodne hale in si iz notranjosti prilastil barvne kovine. Storilca še iščejo.