Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali enajst prometnih nesreč, ena oseba je bila v nesreči poškodovana. Na območju Brnika je voznik izsilil prednost drugemu udeležencu. Udeleženec nesreče je bil lažje poškodovan. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

Za zagotavljanje večje varnosti gorenjski policisti nadaljujejo z dnevnimi poostrenimi nadzori v prometu. Samo prometni policisti so včeraj obravnavali 17 kršitev. Med njimi voznika, ki je času prepovedi vožnje vozil tudi pod vplivom alkohola (0,93 mg/l), dva voznika tovornih vozil sta prekoračila čas trajanja vožnje, trije so bili obravnavani zaradi vožnje v rdečo luč, še šest pa jih ni upoštevalo prometne signalizacije.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali primer pikov čebel ali os pri več osebah v naravi in posledično poškodbe pri dveh, ki sta utrpela več pikov. Ne gre za hujše posledice.
Divjad je bila povožena v Poljanski dolini ter cesti Visoko – Šenčur in Radovljica – Resje.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja. Blejski policisti so obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja. V kraju Voklo in v Tržiču pa je bilo vlomljeno v pomožna objekta. Iz enega je bil odtujen visokotlačni čistilec.