Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali enajst prometnih nesreč, v treh nesrečah so se udeleženci poškodovali. V Kranju je voznik na prehodu za pešce trčil v peško in jo poškodoval. Na avtocesti pri Naklem je voznica zaradi nepravilnega premika pri menjavi prometnih pasov trčila v kombi. V Kranju pa sta dva udeleženca trčila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

Kriminalisti so nadaljevali s preiskavo včerajšnjega požara Majdičevega mlina v Kranju. Do sedaj so opravili podroben pregled okolice ter določenega dela notranjosti zgradbe in opravili več razgovorov. Podrobno se preverjajo vse okoliščine požara in išče dokaze ter sledi, ki bi razjasnili vzrok. Vzrok za požar še ni znan, trenutno zbrana obvestila pa ne izkazujejo storitve kaznivega dejanja. Do sedaj je znano, da je zagorelo v notranjosti zgradbe, ogenj pa se je z notranje strani hitro razširil na celoten zapuščen objekt. Notranjost objekta je bila v celoti lesena. Policisti so požar zaznali, ko so opravljali redno kontrolo območja. Ogenj je bil takrat že v celoti razvit. V okolici policisti niso opazili nikogar. Takoj so začeli z obveščanjem občanov, zaporo prometa, evakuacijo in drugimi
aktivnostmi varovanja življenja in premoženja.
Ker obstaja možnost porušitve objekta, je zadrževanje na območju objekta še naprej prepovedano. Na kraju požara še vedno potekajo aktivnosti. Dostop in prehod je prepovedan.
Jelenov klanec od sredine do krožišča je še vedno zaprt. Zaprta ostaja tudi smer železniška postaja – krožišče, v obratni smeri iz smeri Planine po Savski cesti v smeri železniške postaje pa promet poteka enosmerno.
Policija prosi priče, ki imajo kakršne koli informacije o morebitnem dogajanju pred to uro na območju Majdičevega mlina, naj jih sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Gorski reševalci so včeraj reševali dva tuja pohodnika, ki sta se izgubila na območju Razorja. Nepoškodovana so pospremili na varno. Vremenske razmere so bile slabe.
Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja. Na Zgornjem Brniku je bilo vlomljeno v objekti in odtujeno orodje. Na Bledu je bila v turističnem objektu odtujena torbica. Na Koroški Beli pa sta bili z vozila odtujeni registrski tablici.