Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali dvanajst prometnih nesreč, v dveh nesrečah so bili udeleženci poškodovani. V petek popoldan sta v okolici Šenčurja trčila voznik osebnega avtomobila in kolesarka. Okoliščine kažejo na krivdo voznika za nesrečo,  ki je vozil za kolesarko in vanjo trčil. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila. V petek zvečer  pa so tržiški policisti obravnavali voznika skuterja, ki je padel in se poškodoval zaradi
kombinacije nepravilne strani vožnje in alkohola (0,43 mg/l). Skuter so mu tudi zasegli,  ker ni imel vozniškega dovoljenja. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Gorski reševalci so v petek pri slapu Peričnik v dolini Vrat reševali tujca, ki je zdrsnil na poti. Huje si je poškodoval nogo.
Na območju Bleda je zaradi slabosti padla kolesarka in se v dogodku lažje poškodovala.
Policisti so včeraj dopoldan obravnavali prijavo vožnje v naravnem okolju dveh motokrosistov na območju Završnice z okolico. Motorista nista bila izsledena.
Na Bledu so policisti danes ponoči obravnavali prijavo pretepa med več osebami, domnevno zaradi spora. Štiri osebe so bile po podatkih policije lažje poškodovane. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o udeležencih pretepa in vodijo postopek.
Divjad je bila povožena v Podkorenu, Kokri in Preddvoru.