Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče, ena oseba je bila poškodovana. Na območju Škofje Loke je padla kolesarka. Vozila je z neprilagojeno hitrostjo.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali smrtno nesrečo pri delu na strehi zasebnega objekta. Moški je z višine padel na tla in umrl na kraju. Okoliščine kažejo na nesrečo. Odrejena je bila obdukcija. V še eni nesreči pa se je moški pri padcu z objekta med prenovo hiše telesno poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.
V Bohinju se je včeraj poškodovala kolesarka. Padla je na makadamski površini. Posredovala je tudi ekipa za reševanje v gorah s helikopterjem Slovenske vojske.
Kranjski kriminalisti so včeraj preverjali manjšo eksplozijo zemeljskega plina pri delu v objektu. Delavec je opravljal dela na plinski napravi. Po podatkih policije je lažje poškodovan.
V Kokri so policisti z gasilci obravnavali prijavo požara zaradi kurjenja vej, listja, trave. Škoda ni nastala, požar se ni razvil.
Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo o psu brez nadzora, ki je na javni kraj pritekel z dvorišča in renčal na občana. Do ugriza ni prišlo. Policisti preverjajo elemente prekrška in vodijo postopek.

Kriminalisti so včeraj obravnavali prijavo izsiljevanja zaradi golih posnetkov. Storilec je v  komunikaciji med njim ter oškodovancem izkoristil gole posnetke iz video-klica in mu grozil z javno objavo posnetkov, če ne bo plačal določene odškodnine. Oškodovanec je opravil  več nakazil, izsiljevanje pa se s tem kljub temu ni končalo. Dejanje je zato prijavil.
Policisti ob tem dogodku opozarjajo, da storilci pri takih izsiljevanjih izkoriščajo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost uporabnikov. Poleg finančne škode pa
izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko. Vse  skupaj se vedno začne navidez nedolžno, z izmenjavo sporočil, spoznavanjem preko  aplikacije, s pogovorom. Po nekaj stikih pa neznanec izkoristi informacije, ki jih je o sebi dala žrtev, in jo pripravi do tega, da mu pošlje svojo golo fotografijo ali da se sleče, v skrajnih primerih celo samozadovoljuje pred kamero. Neznanec to snema in izkoristi za
izsiljevanje. Zato varujte svojo zasebnost in nikoli ne delite svoje intime ali podatkov  preko družbenih omrežij ali  ačunalniških oziroma telefonskih aplikacij.