Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali šest prometnih nesreč, v štirih nesrečah so se udeleženci poškodovali. V krožišču Avsenik sta trčila dva voznika. Povzročitelj pri zapuščanju krožišča ni vozil po sredini prometnega pasu. V Bohinju in na območju Škofje Loke sta voznika zapeljala s ceste. V Kranju pa se je poškodovala peška, ki jo je zadela rolka mlajšega uporabnika. Okoliščine kažejo, da se je uporabnik držal za skuter in padel ter pri tem izgubil nadzor nad rolko, ki je zadela peško. Policisti zbirajo obvestila o
udeležencih in nesreči.
Dva voznika sta bila v teh prometnih nesrečah pod vplivom alkohola (0,41 in 0,42mg/l). Udeležence policisti pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in večji odgovornosti do sebe in drugih udeležencev v promet. Do nesreče namreč nikoli ne pride naključno, ampak je  človeški razlog tisti, ki ustvari okoliščine, da do nje pride.

Blejski policisti so obravnavali požar na delovnem stroju, radovljiški pa na počitniški prikolici.Tuja krivda ni bila ugotovljena. Nastala je materialna škoda.
V Tržiču so policisti z gasilci obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.
Radovljiški policisti so obravnavali nesrečo pri delu s kmetijsko mehanizacijo in lažje poškodbe pri moškem.
Vojaški helikopter je z ekipo za helikoptersko reševanje včeraj dvakrat reševal v gorah. Pri Triglavskih jezerih so reševali obolelo žensko. Drugi pohodnik pa je na poti med Planiko in Velim poljem zgrešil pot ter kasneje na brezpotju zdrsnil in se poškodoval.
Na območju Kranja je občan našel staro neeksplodirano granato. Postopek so prevzeli strokovnjaki civilne zaščite, ki so predmet varno uničili.
Divjad je bila povožena na cesti Velesovo – Trata in Lesce – Vrba.
V Kranju je bilo vlomljeno v stanovanje. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Na Jesenicah je bila prijavljena škoda na objektu, na Bledu pa na električni omarici.