Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali deset prometnih nesreč, v treh nesrečah so se udeleženci poškodovali. Na območju Kranja je padel kolesar. Škofjeloški policisti so obravnavali trčenje dveh vozil. Voznik je zapeljal na bankino in izgubil oblast nad vozilom. Na območju Kranja pa sta dva udeleženca trčila  zaradi  vožnje  na  prekratki  varnostni razdalji. Policisti v vseh primerih vodijo prekrškovne postopke.

Blejski policisti so včeraj obravnavali manjši požar v zasebnem prostoru. Okoliščine kažejo, da se je zaradi cigarete vnela vzmetnica. Stanovalki je bila nudena prva pomoč zaradi vdihavanja dima.
Policijski helikopter je včeraj dvakrat reševal v gorah. Na Mišeljskem prevalu si je pohodnica poškodovala nogo, na pobočju Škrbinjeka pa sta se dva pohodnika izgubila. Sodelovali so tudi gorski reševalci na tleh.
Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali nesrečo voznika na gorenjski avtocesti. Nastala je samo materialna škoda. Okoliščine policisti še preverjajo.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali voznika, ki je trčil v plinski agregat. Voznik nima vozniškega dovoljenja, bil pa je tudi pod vplivom alkohola (0,68 mg/l).
Na področju kriminalitete so policisti obravnavali osem kaznivih dejanj. V  Kranju je bilo vlomljeno v poslovni prostor, v Tenetišah pa v stanovanjsko hišo. Poskuse vlomov pa so policisti obravnavali v Kranjski Gori, Čirčah in Šenčurju. V Kranjski Gori so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjski objekt, v Čirčah v poslovne prostore, v
Šenčurju pa v vozilo.