Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, ene oseba je bila v nesreči poškodovana. V Lescah sta na območju krožišča trčila motorist in osebni avtomobil. Okoliščine kažejo, da je voznik avtomobila na izhodu iz krožišča želel polkrožno obrniti in je pri tem trčil z motoristom. Motorist si je po podatkih policije v nesreči huje poškodoval nogo. Policisti o nesreči še vodijo postopek.

Policisti so na gorenjskih cestah čez vikend opravili več kontrol hitrosti. Pri tem so ugotovili trideset prekoračitev hitrosti vožnje. Na avtocesti je bilo prehitrih 17 voznikov. Najvišja hitrost na omejitvi 130 km/h je bila 200 km/h. Še 13 voznikov pa je bilo prehitrih na cestah izven naselja. Na omejitvi 90 km/h je bila najvišja hitrost 118 km/h. Kot pravijo na Policijski upravi Kranj, bodo z nadzori še nadaljevali.

Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo spora med dvema moškima na javnem kraju in lažje poškodbe pri enem od njiju. Odogodku policisti še zbirajo obvestila.
Divjad je bila povožena na priključku Brnik, v Šenčurju, Nomenju, Spodnji Sorici in Kropi. Samo septembra so gorenjski policisti na številko 113 sprejeli 25 prijav povoženj divjadi. Največkrat gre za ceste, ki potekajo mimo gozdov in travnikov. Policisti pozivajo voznike k bolj previdni vožnji in predvsem prilagojeni hitrosti vožnje na območjih, kjer je divjad. Območja so običajno označena s prometnimi znaki, silhuetami in modrimi kresničkami na obcestnih stebričkih.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali pet kaznivih dejanj. V Železnikih je bila odtujena avtomobilska prikolica, v Radovljici registrska tablica iz vozila, na Bledu pa zaklenjeno moško gorsko kolo. Kolo je bilo zaklenjeno shranjeno v kolesarnici bloka. Na
območju Kranja je bilo iz delovnega stroja odtujeno gorivo, v Radovni pa vlomljeno v nastanitveni objekt.