Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali enajst prometnih nesreč, poškodovanih na srečo ni bilo.

So se pa policisti še bolj posvetili nadzoru. Tako so jeseniški in radovljiški policisti včeraj  v kratkem nadzoru poostreno merili hitrost in preverjali uporabo varnostnih pasov. Obravnavali so štiri prehitre voznike. Najhitrejši je na omejitvi 50 km/h na območju Žirovnice vozil s hitrostjo 75 km/h.
Gorenjski prometni policisti so minuli dan obravnavali voznika z 0,84 mg/l alkohola. Zaradi hujšega prekrška je obravnavan v prekrškovnem postopku.
Kranjski in tržiški policisti so včeraj od poštenih občanov prevzeli najden denar. V Kranju  je bil denar najden pred eno od trgovin, v Tržiču pa na bankomatu. Z denarjem policisti ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.
V Škofji Loki so policisti obravnavali voznika delovnega stroja, ki je onesnažil cesto in je že tudi sam poskrbel za čiščenje vozišča.
V Naklem so policisti obravnavali anonimno prijavo suma ogledovanja hiš s strani neznanca. Moškega so policisti izsledili in pri njem niso ugotovili posebnosti.
Kranjski kriminalisti so včeraj obravnavali prijavo drzne tatvine. Storilec je iz pisarne poslovnega prostora zaposlenemu odtujil denarnico. Pri dejanju je bil zaloten. Po pobegu s kraja so osumljenca policisti izsledili in pridržali. Obravnavajo ga zaradi kaznivega dejanja.