Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, poškodovanih oseb na srečo ni bilo. Je bila pa kar v štirih nesrečah udeležena divjad, zato je potrebna velika previdnost pri vožnji skozi gozdnata in travniška področja.

Je pa do poškodbe prišlo pri vožnji dveh otrok s kolesi izven prometnih površin v bližini Ribčevega laza. Pri tem se je eden od otrok lažje poškodoval.

Policisti so skupaj z gorskimi reševalci obravnavali tudi tri nesreče v gorah. V bližini platoja pred predorom na Ljubelju je padla planinka in se pri tem poškodovala. Na kraju so jo oskrbeli pripadniki GRS Tržič, nato pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo. Obravnavali so tudi padec pohodnice pri slapu Savica, ki se je pri tem poškodovala. Oskrbeli so jo pripadniki GRS Bohinj, nato pa je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. V obeh primerih je tuja krivda izključena. Pod vrhom Debele peči se je poškodoval planinec. Poškodovanemu in njegovemu soplezalcu je pomoč nudila medicinska ekipa s helikopterjem, ki ju je dvignila s plezalne stene, saj zaradi izčrpanosti nista mogla nadaljevati s plezanjem.

Kriminalisti so obravnavali štiri kazniva dejanja, in sicer dve tatvini artiklov v trgovinah v Kranju, vlom v vozilo v Bohinju, iz katerega si je neznani storilec prilastil denarnico, v kateri je bila tudi bančna kartica s PIN številko, kar je storilec izkoristil in na bankomatu dvignil gotovino ter tatvino goriva na bencinskem servisu ob avtocesti v Radovljici.