Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali devet prometnih nesreč, v treh nesrečah so se udeleženci poškodovali. V Podkorenu je kolesarka zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v kolesarja pred seboj in se lažje poškodovala. Na Jesenicah pa se je kolesar domnevo umikal drugemu kolesarju in pri tem padel ter se lažje poškodoval. Do težjih poškodb pa je prišlo v včerajšnji nesreči mopedista s sopotnikom, ki sta med vožnjo padla na območju Škofje Loke.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je glede na prijavo v avtomobilu znanca med vožnjo udaril in poskušal večkrat prijeti za volan. Policisti ga obravnavajo zaradi nasilnega vedenja in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo o moškem v železniškem predoru. Izsleden je bil državljan Italije. Odstranjen je bil iz predora.
V Bohinju je bila včeraj popoldan prijavljena pogrešitev odraslega moškega, ki je plaval v jezeru iz južnega proti severnemu delu. Moški je bil v hitri iskalni akciji najden na drugi strani jezera. Aktivirani so bili prostovoljni gasilci, potapljači in ekipa civilne zaščite za reševanje iz jezera, ki so pregledovali jezero in okolico. Na srečo je bil najden živ, vendar so ga iz preventivnih razlogovpredali zdravniški službi.
Policijski helikopter je z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v gorah včeraj posredoval trikrat. Najprej v ferati v Mojstrani zaradi poškodbe noge pri odrasli ženski, zatem na grebenu Košute zaradi nesreče pri sestopu in nazadnje še na Komni zaradi dveh poškodovanih in onemoglih pohodnikov.

Policisti so obravnavali tudi več kaznivih dejanj. V Kranju je bil z osebnega avtomobila odtujen katalizator, v Retečah pa torbica iz odklenjene stanovanjske hiše. V Lescah je bilo vlomljeno v kabino tovornega vozila in izvršena tatvina goriva. Na območju Gorenje vasi pa sta dva storilca zamotila starejšega občana, tretji pa je ob tem vstopil v hišo in odtujil manjši znesek denarja. Dejanje je bilo najverjetneje izvršeno že prejšnji četrtek, oškodovanec pa je dejanje opazil šele včeraj.
Na Bledu je identificirana ženska poškodovala osebni avtomobil voznika. Še eno poškodovanje vozila so policisti obravnavali v Ukancu.