Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štirinajst prometnih nesreč, dve osebi sta bili poškodovani. Kot smo poročali že včeraj, je na cesti pri Podtaboru v čelnem trčenju umrla ena oseba. Na Jesenicah je bila v nesreči samoudeležena voznica osebnega
avtomobila. Trčila je v skalo ob cesti. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje in utrujenost. Na območju Škofje Loke pa je padel kolesar. Oba sta se po podatkih policije lažje poškodovala.

V Škofji Loki so policisti obravnavali prijavo občana, da je zaradi uporabe telefona pri vozniku med vožnjo skoraj prišlo do povoženja peške. Voznik je bil obravnavan. Proti njemu poteka prekrškovni postopek zaradi uporabe telefona med vožnjo. Poškodovan ni bil nihče.
Radovljiški policisti so z gasilci in reševalci obravnavali prijavo suma samopoškodovanja moškega v zasebnem prostoru. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Ogrožen in poškodovan ni bil nihče.
Jeseniški policisti so včeraj po zaprosilu zdravstvene ustanove omogočili hiter prehod bolnika skozi zastoj na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici v smeri Avstrije.
V Sv. Barbari na Škofjeloškem območju je zagorela podrast. Tuja krivda je izključena. Škoda ni nastala.
Na območju Ratitovca je včeraj umrl pohodnik. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo trčenja v ovinku v drugo vozilo in pobeg s kraja. Voznik je bil izsleden in je obravnavan zaradi povzročitve prometne nesreče, ki se je zgodila zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti vožnje in alkohola (odrejen strokovni pregled). Po trčenju je avtomobil povzročitelja odbilo v še dve parkirani vozili. Nastala je samo materialna škoda. Proti povzročitelju poteka postopek.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja. Škofjeloški policisti so obravnavali tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše. Na Bledu je storilec poskušal vlomiti v gostinski obrat. V Naklem pa so policisti obravnavali poškodovanje stekla na muzejski lokomotivi.