Gorenjska kronika

Danes ponoči so gorenjski policisti obravnavali nesrečo na železniški progi Kranj – Jeprca.  Vlak je povozil moškega, v katerega je trčil tovorni vlak. Umrl je na kraju nesreče. O dogodku policisti še zbirajo obvestila.
Včeraj zvečer so kranjski policisti na Kokrici obravnavali prijavo kršitve na javnem kraju. Ugotovljen je bil spor med več udeleženci, ki se med seboj poznajo. Zaradi neupoštevanja ukazov policisti proti enemu kršitelju vodijo prekrškovni postopek.
Na gorenjski avtocesti na Hrušici so policisti včeraj obravnavali dva tujca iz Afganistana, ki sta vložila namero za mednarodno zaščito. Odpeljana sta bila v azilni dom.
V Kranju so policisti obravnavali padec odrasle osebe na skiroju, ki domnevno zaradi vode  in blata ni opazil robnika. V dogodku se je lažje poškodoval. Kot pravijo policisti, je za nesrečo odgovoren sam.
Tržiški policisti so obravnavali prijavo o psu brez nadzora. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek.
Gorenjski  prometni  policisti so preko vikenda poostreno nadzirali hitrost vožnje. Obravnavali so 61 prekoračitev hitrosti. V enajstih primerih je bila hitrost presežena v naselju, v preostalih 50 meritvah pa so bili vozniki prehitri pri vožnji na avtocesti. Na omejitvi 110 km/h je bila najvišja izmerjena hitrost 178  km/h, na omejitvi 130 km/h pa 192 km/h. Iz prometa so med vikendom izločili še štiri voznike pod vplivom alkohola. V vseh primerih gre za stopnje nad 0,52  mg/l alkohola.  Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo, da sta alkohol in hitrost med najbolj problematičnimi vzroki za najtežje prometne nesreče, zato pozivajo k upoštevanju prometih pravil in varni udeležbi v prometu.
Na področju kriminalitete so policisti obravnavali šest kaznivih dejanj. V Križah pri Tržiču je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, v Kranju pa so policisti obravnavali dva poskusa vlomov v stanovanjski blok. V Kranjski Gori so policisti obravnavali manjše poškodovanje vozila na parkirnem prostoru. Dve poškodovanji sta bili prijavljeni tudi na Bledu, kjer zaradi namernega dejanja policisti obravnavajo eno osebo.