Gorenjska kronika

Včeraj so gorenjski policisti izvedli poostren nadzor zaradi alkohola v prometu. Ustavili so  227 vozil in odredili 221 preizkusov alkoholiziranosti. Deset udeležencev je bilo pod vplivom alkohola. V sedmih primerih je bil rezultat do 0,52 mg/l alkohola, v treh pa nad to vrednostjo (0,95 mg/l; 0,98 mg/l in 1,0 mg/l – gre za kolesarja). Med nadzorom so policisti obravnavali še več drugih kršitev prometnih pravil.

Tržiški policisti so v četrtek obravnavali rop nad občanko. Okoli 15.45 ure sta jo pri deponiji komunalnih odpadkov v Kovorju obstopila dva zamaskirana storilca, jo podrla na tla in ji odtujila denarnico. V dejanju sta jo lažje poškodovala. Za dejanje policisti obravnavajo eno osebo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
V petek je bil na Planini v Kranju izpred objekta s hitro prehrano odtujen električni skiro,  ki je bil kasneje najden. V Kranju in Šenčurju pa je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši in  poslovni prostor. V Šenčurju je storilca po vlomu pregnal alarm. Kot sporočajo policisti, pri vlomih storilci iščejo predvsem zlatnino in denar.

V petek so kranjski policisti na Planini obravnavali prijavo zbiranja podpisov za gluhoneme osebe. S tem je običajno povezano tudi zbiranje prispevkov. Oseb niso izsledili, zato vseh  okoliščin niso mogli preveriti. Policisti pozivajo k previdnosti pri dajanju prispevkov. Kdor jih
zbira, mora imeti dovoljenje pristojne upravne enote in overjene nabiralne pole. Goljufi tega nimajo.
Policisti so z gasilci in reševalci na Brniku obravnavali bolezensko stanje pri potniku na letalu. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
Policisti so včeraj pozno zvečer na območju Škofje Loke ustavljali voznika, ki ni ustavil. Zato se je v postopek vključilo več patrulj. Po ustavitvi so policisti voznika obravnavali  zaradi kršitev prometnih pravil ter javnega reda in miru, zasegli pa so tudi sumljive predmete, ki bi bili lahko povezani s kaznivimi dejanji.