Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali šest prometnih nesreč, v dveh so bili udeleženci poškodovani, ena oseba je v nesreči izgubila življenje. V Škofji Loki je po trčenju v
parkirano tovorno prikolico umrl voznik osebnega avtomobila, v še dveh primerih pa so se udeleženci lažje poškodovali. Na Bledu je padel kolesar, ki je vozil prehitro. Na Likozarjevi ulici v Kranju pa je neznani kolesar včeraj med 10. in 11. uro trčil v peško. Udeleženca sta na kraju govorila, kolesar je peški ponudil pomoč, vendar jo je odklonila, saj je menila, da
je ne potrebuje. Kasneje se je izkazalo, da je poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kolesarju in nesreči.

Škofjeloški policisti so včeraj pri običajni kontroli ustavljali motorista, ki je v naselju prekoračil hitrost. Na omejitvi 50km/h je vozil s hitrostjo 70 km/h. Motorist se ni ustavil, policista je obvozil, in s kraja pobegnil. Lastništvo motorja so policisti že ugotovili in vodijo
postopek. Kot pravijo policisti Policijske uprave Kranj, se prekoračitev hitrosti za več kot  10 do vključno 20 km/h kaznuje z globo 120 eurov in tremi kazenskimi točkami. Ker pa motorist ni ustavil in je v nadaljevanju še prehiteval preko neprekinjene ločilne črte, se proti njemu vodi tudi postopek za ta dva prekrška. Za ne ustavitev je predpisana globa  500 eurov in 5 kazenskih točk, za vožnjo preko polne črto pa 160 eurov.

Na območju Radovljice pa so policisti včeraj obravnavali motorista s predrugačeno  registrsko tablico in pretečenim prometnim dovoljenjem. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj zjutraj obravnavali manjši požar v podjetju. Vnel se je material na delovnem stroju. Nastala je majhna škoda. Tuja krivda je izključena.
Policisti so včeraj na območju Kranja poostreno preverjali tovorna vozila. Kontroliranih je  bilo 32 tovornih in osebnih vozil ter opravljenih 15 tehtanj. Ugotovljenih je bilo 17 kršitev prometnih pravil, med njimi zaradi prekoračitve teže v dveh primerih, nepravilno naloženega in pritrjenega tovora v štirih primerih,  neustreznih pnevmatik, dovoljenja  za  izredni prevoz, hitrosti, luči in varnostnega pasu. Policisti bodo z nadzori še nadaljevali.