Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štirinajst prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. V Predosljah je voznik trčil v otroka, se na kraju ustavil in z njim govoril, zatem pa s kraja odpeljal, ker je otrok rekel, da je v redu. Kasneje se je izkazalo, da je poškodovan. Policisti so voznika z zbiranjem obvestil izsledili in vodijo postopek.

V petek je pri Martuljških slapovih zdrsnila planinka. Reševali so jo gorski reševalci in helikopter Slovenske vojske. Ugotovljene so bile lažje poškodbe. Zdrs planinke s poškodbami se je zgodil tudi včeraj na območju Stola.
V zadnjih dveh dneh so policisti z gasilci obravnavali pet požarov v naravi, in sicer v Begunjah na Gorenjskem, Dvorski vasi, Todražu, Selcah in kraju Gozd nad Tržičem. V Bohinju in Cerkljah na Gorenjskem je prišlo še do dimniškega požara. Škoda ni nastala.
Policisti so obravnavali tri smučarske nesreče zaradi zdrsa, trčenja med smučarjema in odpete smučke.
Policisti so obravnavali prijavi dveh pogrešanih oseb. Obe sta bili izsledeni nepoškodovani.
Na Bledu so policisti obravnavali prijavo o sumljivem moškem, ki je stopil v odklenjeno stanovanjsko hišo. Spraševal je za vodo in potem odšel. Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo, da stanovanja zaklepate tudi ko ste doma, vredne stvari pa imejte ustrezno pospravljene.