Goljufive prakse pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje

Slika: Zdravstveni inšpektorat RS

Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje, kjer neznano ali prikrito podjetje za promocijo izdelka ukrade fotografijo znane osebnosti, kateri doda še lažni intervju glede učinkovitosti tega izdelka.

Slika embalaže izdelka
Slika: Zdravstveni inšpektorat RS

Za namene promocije prehranskega dopolnila KetoDiet je bila ukradena fotografija medijske osebnosti Lorelle Flego ter dodan lažni intervju o učinkovitosti tega prehranskega dopolnila. Predstavljanje oz. oglaševanje izdelka se pojavlja preko pojavnih oken (reklam) ob obisku določene spletne strani.

Potrošnike Zdravstveni inšpektorat RS opozarja, da naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika, ki je obvezen podatek pri prodaji izdelkov preko spleta. V primeru, da naziv in naslov ponudnika ni poznan, naročanje pa je možno  zgolj s klicem na telefonsko številko ali preko spletnega obrazca, gre po vsej verjetnosti za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, katerih skladnost in varnost ne more biti preverjena, zato nakup izdelkov v takih primerih na Zdravstvenem inšpektoratu RS odsvetujejo.