Dvig limita na brezstičnih karticah

Slika: pixabay.com

Meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Visa, Mastercard, Maestro se bo z 18. oktobrom 2019 spremenila zgornja meja limita in sicer iz 15 evrov na 25 evrov so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Za plačilo, do vključno 24,99 evra, na POS terminalu na prodajnih mestih tako ne bo več potreben vnos PIN številke, kar pomeni, da bo vaše plačevanje z brezstičnimi karticami še hitrejše in enostavnejše.

Po novem bo vnos PIN številke potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 25 evrov izjeme za brezstična plačila pod 25 evrov bodo le takrat, ko bo POS terminal to zahteval.

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic, so banke in hranilnice že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic, postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo brezstično plačevanje. Le-ta je odvisen od posamezne banke oz. hranilnice in je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN številke.

To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez PIN-a, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 25 evrov na prodajnih mestih na POS terminalu vpisati PIN številko vaše kartice.