Državno prvenstvo v plezanju ta vikend v prenovljeni dvorani v Tržiču

vir: pixabay

V soboto, 14. 10. je v Slovenski Bistrici potekalo 3. tekmovanje za državno prvenstvo v športnem plezanju in sicer za mlajše in srednje kategorije.

V dopoldanskem času so tekmovali mlajši, kjer je pri cicibanih (M-12) bil najboljši Kotar Tominšek Janej – PK Slovenske Konjice, pri cicibankah (Z-12) pa Mlakar Starič Zala iz AO Kranj.

V popoldanskem delu tekmovanja  so se pomerili še starejši dečki/deklice in kadeti/kadetinje. Rezultati:

  • mlajši dečki (M-14), kjer je bil najboljši Romšak Timotej – PK Kamnik in mlajše deklice (Z-14), kjer je bila najboljša Seliškar Ema AK – Slovenska Bistrica
  • starejši dečki (M-16) je bil najboljši Polak Andrej iz PK Škofja Loka, med deklicami (Z-16) pa Majcen Maja – ŠPO Celje.
  • med kadeti in kadetinjami sta bila oba najboljša iz ŠPO Radovljica, med kadeti(M-18) je zmagal Potočar Luka, pri kadetinjah (Z-18) pa Lukan Vita.

V soboto, 21.10 in nedeljo, 22.10 bo prenovljena  Dvorana tržiških olimpijcev  gostila Državno prvenstvo v športnem plezanju, katerega gostitelj bo  Športno plezalni odsek Planinskega društva Tržič.

Dvorana tržiških olimpijcev, zgrajena leta 2002, je bila v minulih mesecih deležna temeljite prenove parketa in zaščitnih plošč ter popravila tribun. Položili so okrog 1.200 m2 javorjevega parketa, ki je skladen s certifikati organizacije FIBA. Poskrbeli  so tudi za njegovo zaščito ob prireditvah, vzporedno s prenovo parketa pa so bile prenovljene še tribune na izvlek in nekaj športne opreme.

V soboto, 21. oktobra 2017, ob 19. uri bi s strani župana Občine Tržič mag. Boruta Sajovica uradno predana namenu. Pripravili so krajši kulturno-zabavni program.

Plezalke in plezalci bodo nastopili v starejši, srednji in mlajši kategoriji, tekmovanja pa se bodo udeležili tudi naši najboljši plezalci. Pokrovitelj tekmovanja je Občina Tržič.