Spar Slovenija je v oktobru odprl novo trgovino SPAR v Cerkljah na Gorenjskem in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Cerklje na GorenjskemOsnovno šolo Davorina Jenka ter Družinskim in mladinskim centrom Cerklje

Sparovi kupci so ob otvoritvi supermarketa SPAR Cerklje na Gorenjskem največ glasov namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Cerklje na Gorenjskem, ki bo donacijo v višini 1.500 € namenilo nakupu nove gasilske opreme. Sledila je Osnovna šola Davorina Jenka, ki bo prejetih 1.000 € porabila za potrebe sanacije po poplavah, Družinskemu in mladinskemu centru Cerklje pa je pripadla donacija 500 € za nakup pripomočkov za vodene delavnice.

Z odprtjem prenovljene poslovalnice v Cerkljah na Gorenjskem je Spar tamkajšnjim prebivalcem zagotovil trgovino, ki združuje trajnostne rešitve in elemente moderne gradnje. Trgovina se po novem ponaša s sodobnim sistemom talnega gretja in hlajenja na 100% naravni plin CO2, varčnimi LED žarnicami ter avtomatom Tomra za zbiranje povratne embalaže, s katerim lahko kupci vrnejo prazne steklenice in zaboje ter podprejo krožno gospodarstvo.

Spar Slovenija si namreč vselej prizadeva ostati odgovoren partner za družbo in okolje, v katerem deluje, zato je trajnostni vidik postal tako rekoč stalnica pri slehernem projektu ali gradnji.

Spletno uredništvo
Vir: izjava za javnost podjetja SPAR