Dogodki zadnjih 24 ur

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali devet prometnih nesreč, v dveh sta se udeleženca poškodovala. Na Jesenicah je voznik pri premiku z vozilom trčil v pešca. V Škofji Loki pa je voznica pešca med prečkanjem ceste spregledala pri zavijanju desno na križišču. Po podatkih policije gre v obeh primerih za lažje poškodbe.

Jeseniški policisti so obravnavali drzno vedenje občana, ki se v poslovnem prostoru ni strinjal s preverjanjem PCT pogoja. Do zaposlenih je bil nesramen in žaljiv. Policisti proti njemu vodijo prekrškovni postopek zaradi nasilnega in drznega vedenja. Ob tem dogodku policisti pozivajo k dostojnemu in spoštljivemu vedenju do uslužbencev, ki preverjajo PCT pogoje in do soljudi nasploh.

Policisti so obravnavali tudi voznika, ki sta pregloboko pogledala v kozarec. Včeraj popoldan so na podlagi prijave obravnavali nezanesljivo vožnjo voznika, ki je bil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Prekrškovni postopek proti njemu poteka še zaradi nepravilne strani vožnje, neuporabe smernika in izsiljevanja prednosti. Dan prej pa so tržiški policisti pozno zvečer obravnavali voznika, ki je zaradi kombinacije 0,83 mg/l alkohola in neprilagojene hitrosti vožnje povzročil prometno nesrečo s samoudeležbo. V nesreči se je lažje poškodoval.