Dobrodelni Prešerni december v Kranju

Slika: visitkranj.si

Letošnji Prešerni december bo z dobrodelnimi akcijami nagovarjal ljudsko dobroto. V pomoč socialno šibkim občanom Mestne občine Kranj smo na pobudo župana Matjaža Rakovca pripravili dobrodelno kampanjo »V Kranju dobro v srcu mislimo«, ki bo potekala v sklopu Kranske kuhne (7., 14. in 21. decembra dopoldan ter 27. decembra popoldan). Na dogodku bodo znani Kranjčani, med njimi tudi Matjaž Rakovec, župan Kranja, pripravljali jedi. Prispevki, ki jih bomo zbrali z nakupom jedi, bodo šli v dobrodelne namene.

Uradna podelitev zbranega denarja bo na dan Županovega koncerta (27. 12. med 17. in 19. uro). Humanitarna sredstva zbiramo tudi s sklicem 00 500-21112019 na TRR Društva prijateljev mladine Kranj SI56 6100 0000 5487 540 (odprt je pri Delavski hranilnici Ljubljana) ali preko SMS-donacije na številko 1919 s ključnima besedama Kranj1 in Kranj5. Pri organizaciji dobrodelne akcije smo združili moči Mestna občina Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Društvo prijateljev mladine Kranj, Društvo upokojencev Kranj, Center za socialno delo Kranj ter tri kranjske osnovne šole. O višini zbranih sredstev in prejemnikih humanitarne pomoči bomo sporočili na Županovem koncertu.

Za odprta srca in praznično vzdušje bo poskrbela izbrana okrasitev in osvetlitev mesta s tisočerimi lučmi in Prešernovimi verzi. Že ob vstopu v mesto vas bo osupnil pogled v kanjon reke Kokre. Na slikoviti skali pod mostom bodo stale lesene jaslice, ki bodo ovite v praznične luči osvetljenega lesenega mosta v kanjonu. Ulice in trge mestnega jedra bodo krasile lesene kompozicije Matjaža Beguša ter sina Kimya Beguša Kutina, dveh uveljavljenih kranjskih floristov. Ploščad pred Prešernovim gledališčem pa bo razveseljevala otroke s Pravljičnim gozdičkom in ledenimi skulpturami gozdnih živali.