Delo so imeli škofjeloški policisti: Vozniku prepovedali vožnjo, a se je hladno odpeljal naprej

Slika: Pixabay

S policijske uprave Kranj so sporočili, da so včeraj obravnavali dva dogodka, v obeh je bil prisoten alkohol. Delo so imeli predvsem škofjeloški policisti.

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika, ki je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, zato je bil izločen iz prometa. Kljub prepovedi nadaljnje vožnje se je s približno promilom alkohola (0,54 mg/l) po zaključenem postopku policistov odpeljal naprej in je bil takoj spet ustavljen.

Nadaljevanje vožnje so mu policisti preprečili z zasegom vozila. Vozniku je bila v prekrškovnem postopku z izdajo plačilnega naloga izrečena globa zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje vozila v cestnem prometu v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja se voznika dodatno kaznuje tudi z globo 1.000 eurov in se mu izreče še 18 kazenskih točk.

Prav tako v Škofji Loki pa so policisti včeraj zvečer obravnavali moškega, ki je na javnem kraju kršil javni red. Obravnavali so ga zaradi nedostojnega vedenja pod vplivom alkohola in zaradi spodbujanja k pretepu. Ker je  s kršitvami v takem stanju nadaljeval pa so ga po opozorilih tudi pridržali do streznitve. Zaradi prekrškov je bil obravnavan v prekrškovnem postopku.