Danes na Šuštarsko nedeljo v Tržič

Prireditev Šuštarska nedelja se po letu dni premora danes, na angelsko nedeljo, vrača na ulice Tržiča. Tradicionalna Šuštarska nedelja bo letos nekaj posebnega. Zaradi omejitev povezanih z epidemijo, bo prireditveni prostor v omejenem obsegu, z manj ponudniki, a z butično ponudbo slovenskih izdelkov. Organizator, Občina Tržič želi, da se na enotnih stojnicah predstavijo ponudniki z najmanj 70 % izdelkov lastne proizvodnje ali slovenskega porekla. Predstavlja se kar nekaj domačih izdelovalcev kakovostne obutve, ki izhajajo iz bogate tržiške šuštarske obrti. Tako je danes v Tržiču pravi praznik slovenske obrti, tradicije in podjetništva. Trgovanje in predstavitve na na stojnicah bo možno obiskati do 19. ure. Poskrbljeno je tudi za zabavo, za kar st zadolženi skupina Calypso in Prifarski muzikanti. Poskrbljeno bo za bogat otroški program, vodeno si bo možno ogledati cerkev sv. Andreja, narediti Korak po tržiško in si ogledati razstave ter modno revijo. Bogat program pripravljajo tudi v Tržiškem muzeju.

 

Modna revija v izvedbi Kulturnega društva Folklorna skupina Karavanke predstavlja zgodovino obuvanja v svetu in na Slovenskem – vse od prve obutve do obutve, kakršno poznamo danes. Med Tržičani so se ohranili številni spomini na čevljarje in njihovo življenje. Drobce o njih bo na modni reviji interpretiral David Ahačič in tako razkril marsikatero zanimivost iz življenja tržiških čevljarjev. Osrednji del modne revije predstavljajo sodobni tržiški čevljarji. Člani Folklorne skupine Karavanke bodo v vlogi manekenov predstavili pohodno, bosonogo in športno-elegantno obutev podjetja Proalp, ortopedsko obutev podjetja Migi, usnjene copate in sandale podjetja Brodi, ortopedsko obutev podjetja Dal, ter obutev čevljarja Romana Zaplotnika, ki izdeluje obutev po naročilu.

Za prireditev Šuštarska nedelja velja pogoj PCT, ki ga bo organizator ob vstopu na prizorišče preverjal. Samoplačniško hitro testiranje bo možno tudi pred vhodom na prireditveni prostor.