Danes je gorelo v industrijski coni v Lazah

Danes je zagorelo v industrijski coni v Lazah. Požar so gasilci pogasili. Po prvih podatkih je zagorelo pod nastreškom z več zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Pogorel je tudi nadstrešek. Aktiviran je ekološki mobilni laboratorij URSZR. Evakuiranih je bilo 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone.

Kranjski gasilci so v bližnjem potoku Trenča namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Gasilci na kraju razkopavajo pogorišče in isčejo posamezna žarišča. Poškodovan ni bil nihče. Morebitna vsebina zabojnikov in zbiralnikov se še preverja. Stanovalci na širšem območju naj imajo do nadaljnjega zaprta okna svetujejo gasilci in policija. Območje intervencije je zaprto.

Na kraju so že kriminalisti. Z ogledom bodo začeli, ko bodo vzpostavljeni pogoji za to. Na kraju je tudi pristojna inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter gasilci GARS Kranj in okoliška prostovoljna gasilska društva pribiližno osem jih je z okoli 100 gasilci.