Dan slovenskih dobrot na Brdu

Slika: Center za trajnostni razvoj podeželja

Na Dnevu slovenskih dobrot, ki bo v primeru lepega vremena v nedeljo, 29. maja 2022, med 10. in 16. uro potekal v Parku Brdo pri Kranju, se bo predstavljalo več kot 40 lokalnih ponudnikov iz cele Slovenije, ki svoje visoko kvalitetne prehranske izdelke tržijo v okviru lokalnih blagovnih znamk.

Prehranski izdelki, vključeni v lokalne blagovne znamke, odražajo tradicijo območja, iz katerega prihajajo, ter visoko kakovost, ki je rezultat tudi kratkih dobavnih verig. Na tržnici se bodo s svojo ponudbo prehranskih izdelkov predstavljali lokalni ponudniki blagovnih znamk: Babica in dedek, Blejski lokalni izbor, Bohinjsko, Dobrote Blagajeve Dežele,  Dobrote Dolenjske, Idrija izbrano, Jeruzalem Slovenija, Naše najboljše, Od Jakoba do Jakoba, Okusi Rogle, Okusiti Laško, Savinjska čez Alpe in doline, Sožitje – Kozjanski park, Sevnica Premium, Srce Slovenije, Zakladi Črni Graben, Zeleno zlato bogastvo narave, Wca z Bca, 100 % Lokalno.

Potekale bodo tudi številne delavnice za otroke in odrasle. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v peki prleške gibanice in ajdovega krapca, izdelavi sira trniča ter skutnega namaza iz zelišč in zelenjadnic, potekala bo tudi delavnica mletja žit na žrmlje ter pletenje izdelkov iz slame.

Obisk parka Brdo bo obogaten s postankom na Račjem otoku, kjer bo lokalna ponudba dopolnjena z brdsko kulinariko.