Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 65 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 25.

 

Na območju Kranja je bilo včeraj v pozno popoldanskem času vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi balkonska vrata, pregledal notranjost hiše in si protipravno prilastil gotovino ter nakit. Lastnika je oškodoval za več kot 1.000 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so včeraj dopoldan obravnavali voznika, v popoldanskem času pa voznico, ki sta z osebnim avtomobilom na zasneženi cesti zapeljala s ceste. Okoliščine v obeh primerih kažejo na neprilagojeno hitrost.

Kranjski policisti so v včeraj v dopoldanskem času obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je na zasneženi cesti zdrsnil z vozišča.. Okoliščine tudi v tej prometni nesreči kažejo na neprilagojeno hitrost. V vseh treh primerih policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 12.53 je v bližini naselja Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, vozilo zdrsnilo s ceste in pristalo okoli 35 metrov pod njo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo s tehničnim posegom dvignili nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Na območju Jesenic je prišlo včeraj dopoldan do spora med dvema moškima. Eden je bil lahko telesno poškodovan. Policisti o dogodku zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja zoper življenje in telo.

Včeraj zvečer so bili jeseniški policisti obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjski hiši. Na kraju so bili gasilci, do materialne škode ni prišlo.

Divjad je bila povožena na območju Škofje Loke in Radovljice.

Preverjanje psihofizičnega stanja voznikov:

Gorenjski policisti so v petek med 16.00 in 23.00, poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Odredili so 143 preizkusov alkoholiziranosti, od tega so bili štirje vozniki pod vplivom alkohola do 0,52 mg/l. Nadaljnja vožnja jim je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur. Odredili so tudi pet strokovnih pregledov na alkohol.

Policisti bodo še naprej vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov. Za volan, le
trezni!

 

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.