Dragi ljubitelji kulinarike in gurmanskih užitkov, vabljeni na nepozabno doživetje v čudovitem Bohinju, kraju, ki je že dolga leta znana po svojem izjemnem siru. Prihaja dogodek, ki bo vaše brbončice popeljal na pravo kulturno in kulinarično potovanje – SIR in VINO, le kaj je lahko bolje?

Bohinj je biser slovenskega planinskega sveta, kjer se narava in tradicija prepletata v popolni harmoniji. In ni boljšega načina, da spoznate to čarobno območje, kot z okušanjem njegovih avtentičnih dobrot. V Bohinju ima posebno mesto sir, ki nosi bogato zgodovino in izjemno kakovost.Kulinaričen dogodek je namenjen vsem, ki si želijo odkriti prave bohinjske dobrote, ki jih ponuja ta prečudovit košček Slovenije.

Ne glede na to, ali ste strasten ljubitelj sira ali preprosto uživate v dobri hrani in vinu, vas Kulturno društvo Bohinj vabi, da se jim pridružite na tem kulinaričnem popotovanju. Odkrivali boste sir, narejen visoko v planinah, kjer pridobiva svoj edinstven okus. Sir bo tisti, ki bo nosil dober glas Bohinja daleč naokrog, in ta prireditev vam bo omogočila, da ga spoznate v vsej svoji slastni raznolikosti.

Praznik sira in vina ne bodo omejili zgolj na kulinarično doživetje. Želimo si, da si vzamete vikend zase, da se razvajate in zabavate v okolju, ki vas bo očaralo s svojo naravno lepoto.

To je odlična priložnost za pravi sproščujoči vikend oddih, kjer boste lahko uživali v vrhunskih sirih in izbranih vinih v soboto 28.10.2023 od 15.00 ure do 21.00 ure v dvorani Danica v Bohinjsi Bistrici. Ostale dni pa raziskovali čudovito jesensko naravo Bohinja in njegove okolice.

 

Spletno uredništvo
Vir: Turistično društvo Bohinj