V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.686 klicev. Med 681 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 124 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v prometni nesreči na območju PU Kranj pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 0.24 je na cesti Sela na Krasu–Vojščica, občina Miren Kostanjevica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo. Na kraju so bili tudi reševalci NMP Nova Gorica in policija.

Ob 7.56 sta v naselju Dragonja vas, občina Kidričevo, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, očistili vozišče in nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 9.33 so na severni ljubljanski obvoznici na nadvozu, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje na vozilih. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano osebo oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.58 so na Ptujski cesti v Mariboru trčila štiri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP Maribor.

Ob 14.19 so na avtocesti med Tepanjem in Slovensko Bistrico, občina Slovenska Bistrica, trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli po izteklih tekočinah, s tehničnim posegom iz dveh vozil rešili štiri osebe in nudili pomoč pri oskrbi šest poškodovanih oseb reševalcem NMP Maribor, Slovenska Bistrica in NMP Slovenske Konjice. Poškodovane osebe so reševalci NMP v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.00 je na cesti Prečna–Brezova Reber, občina Mirna Peč, osebno vozilo zapeljalo z vozišča v globel. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, vozilo s pomočjo dvigala postavili nazaj na vozišče in nudili pomoč delavcu avto vleke pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

17. 6. 2023 ob 17.52 se je v Lescah zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Voznik osebnega avtomobila je vozil skozi naselje Lesce v smeri Radovljice. Ko je pripeljal v bližino prehoda ceste čez železniško progo, je zapeljal v desno izven vozišča, kjer je trčil v betonsko ograjo in nato v drog javne razsvetljave, kjer je vozilo obstalo in zagorelo. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju nesreče.

Ob 18 .45 sta na regionalni cesti Livold – Fara, občina Kočevje trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali in razsvetlili kraj, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh huje poškodovanih, motorista in njegov sopotnice. Zavarovali so kraj pristanka helikopterja SV z ekipo HNMP, ki je poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 21.15 se je na lokalni cesti v Kotu pri Prevaljah, občina Prevalje, prevrnil štirikolesnik. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj, postavili vozilo na kolesa, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Ti so jo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 94 intervencij na javnem kraju, 30 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, po 3 povzročitve telesnih poškodb, drzne tatvine in grožnje, po 2 ponarejanji listin in nasilji v družini ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 121 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 110 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, po 29 državljanov Maroka in Pakistana ter 11 Afganistana.

Spletno uredništvo