Ali lahko kranjski Triglav premaga Olimpijo?

Hokejisti Olimpije so lahko magnet za publiko

Danes bodo hokejisti kranjskega Triglava odigrali še zadnjo tekmo v ligaškem delu državnega članskega prvenstva tekmovalne sezone 2017 – 2018, v katerem so do sedaj zbrali osem zmag in tri poraze. Poraženi so bili s strani vodilnega moštva HDD SIJ Acroni Jesenice, drugega na tekmovalni lestvici HK SŽ Olimpije in petega na lestvici HK MK Bleda. Zabeležili pa odmevno zmago, ko so z 2:1 na Jesenicah premagali vodilnega.

Ali lahko tako zmago ponovijo sedaj, ko bodo v svoji domači dvorani Zlato polje gostili še Zmaje? Odgovor je preprost – lahko. Z disciplinirano in borbeno igro, po navodilih trenerja Gorazda Drinovca in ob nekoliko večji športni sreči, kot pa so jo imeli do sedaj, je to mogoče.

Da igrajo dober hokej so dokazali že z igranjem tekem v mednarodni ligi, v kateri so po dveh delih osvojili prvo mesto, pa čeprav ostala moštva še niso končala s tekmovanjem. Na današnji tekmi s hokejisti HK SŽ Olimpije, ki se bo začela ob 18.00 uri, potrebujejo le še podporo s tribun, saj se ve, da igralci lažje igrajo in dajo od sebe še več moči, če vedo, da jih nekdo podpira in vzpodbuja za uspeh.

Napovednik:

Hokejisti bodo danes odigrali dve tekmi državnega članskega prvenstva.

  • Ob 18h se bo začela tekma 12. kroga ali zadnjega v ligaškem delu, ki jo bodo v ledeni dvorani Zlato polje začeli hokejisti HK Triglava in HK SŽ Olimpije.
  • Ob 19h bodo tekmo v športni dvorani Podmežakla začeli še hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HK MK Bleda.

Jože Marinček