Akcija Očistimo Kranj

V Mestni občini Kranj tudi letos, predvidoma konec marca, načrtujejo že 21. tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj 2022 – Kranj ni več usran, ki jo organizira Zveza tabornikov občine Kranj ob podpori Mestne občine Kranj. Ker je organizacija čistilne akcije na območju Kranja in v okolici kar velik organizacijski izziv, taborniki vabijo k čimprejšnjim prijavam, da bodo lahko udeležencem zagotovili vse potrebno za čiščenje in topel obrok ter pozivajo vsa registrirana društva ter lovske in ribiške družine, naj svoj interes za sodelovanje na čistilni akciji izkažejo z uradno prijavo. Čiščenje bo potekalo v skladu z navodili Komunale Kranj in štaba Civilne zaščite MOK.

Načrtujejo, da bo čistilna akcija, če bodo epidemiološke razmere ustrezne, za prijavljene kranjske vrtce in šole organizirana v petek dopoldne, 25. marca 2022, za ostale zainteresirane pa dan pozneje, v soboto, 26. marca 2022, prav tako v dopoldanskem času.

Kranjski taborniki skupaj z Mestno občino Kranj pozivajo, naj ljudje sporočijo, če v svoji okolici naletijo na kakšno od »črnih« točk, kjer so nedovoljena odlagališča odpadkov, naj jih vnesejo v digitalni zemljevid črnih točk, lahko pa čim bolj podroben opis lokacije  sporočijo na e-naslov [email protected].