V soboto, 5. oktobra 2024, je v Kranju potekal 8. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja, ki se je letos prvič odvijal na novi lokaciji v Športnem centru Kranj. Kljub slabemu vremenu se je dogodka udeležilo več kot 300 tekačev in tekačic, dogodek pa je gostil tudi prvo državno prvenstvo v teku na 5 kilometrov.

 

Tekmovalci so se pomerili na progah dolžine 3 in 10 kilometrov, najmlajši pa so sodelovali v Krančkovem otroškem teku. Na daljši progi je v moški kategoriji slavil Anže Roblek s časom 32 minut in 29 sekund, medtem ko je v ženski kategoriji zmagala Jasmina Pitamic Vojska s časom 35 minut in 15 sekund.

Državno prvenstvo v teku na 5 kilometrov je pripadlo članoma Atletskega društva Kladivar Celje. V moški kategoriji je bil najhitrejši Jan Kokalj (14:47), v ženski pa Klara Lukan (15:41).

Dogodek so popestrili ambasadorji športa, med njimi bronasta olimpijka Vesna Fabjan in nosilka evropske medalje Anka Pogačnik. Poleg tega je vzdušje popestrila Parada športnikov, kjer so se predstavili lokalni športniki in društva.

Dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad in družabno-zabavnim programom, ki je povezal tekače, navijače in predstavnike različnih športnih društev.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Kranj