Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali devetnajst prometnih nesreč, v treh nesrečah so bili udeleženci poškodovani, ena nesreča se je kočala usodno. Umrl je motorist v Poljanski dolini, ki je prehiteval drugo vozilo in pri tem trčil v avtobus. V Kranju je voznik trčil v pešca med pravilnim prečkanjem ceste, v Gorenji vasi pa je motorist zaradi neustrezne varnostne razdalje trčil v drugega motorista.

Blejski policisti so od poštene občanke v petek sprejeli gotovino, ki jo je ta našla na javnem kraju. Z denarjem ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.
Radovljiški policisti so v petek na podlagi prijave nezanesljive vožnje obravnavali voznika, ki je tudi trčil v drug osebni avtomobil. Voznika so izsledili in ga zaradi alkohola (0,86 mg/l) izločili iz prometa. Škoda na drugih stvareh ni nastala.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali prijavo risanja po zasebnem objektu. Škoda ni nastala. Grafit je bilo mogoče odstraniti. V kolikor bo kršitelj izsleden, bo proti njemu uveden prekrškovni postopek. Policisti o kršitelju zbirajo obvestila.
Policisti so včeraj obravnavali prepir med partnerjema v zasebnem prostoru in nastanek škode na stvareh. Proti moškemu poteka postopek.
Včeraj se je v Vintgarju poškodovala obiskovalka. Spregledala je stopnico in padla. Reševali so radovljiški gorski reševalci.
Včeraj opoldan so prometni policisti na podlagi prijave razsutega tovora na avtocesti obravnavali voznika, ki je trčil v odbojno ograjo in s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili.  Preizkus  alkoholiziranosti pri njem je bil pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled. Proti vozniku še poteka postopek.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja. Kranjski policisti so obravnavali tatvino registrske tablice z vozila. V Britofu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Na Bledu pa so policisti obravnavali vandalizem s poškodovanjem pomožnega objekta ob športnem igrišču.