Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 91 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 30:

– 11 s področja kriminalitete, od tega štirje o tatvini, eden o lahki telesni poškodbi in eden o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
– štirje s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči z materialno škodo;
– šest s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
– dva o dogodkih, od tega eden o povoženi divjadi.

Kriminaliteta:

Lahka telesna poškodba
Blejski policisti so bil iv soboto okoli 12.30 obravnavali moškega, ki je udaril žensko in ji povzročil lahko telesno poškodbo. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo. Po vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Škofjeloški policisti so včeraj nekaj pred 23. uro obravnavali 39-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekrški:

Danes na gorenjski avtocesti vozniki nič kaj spoštljivi do omejitev hitrosti
Gorenjski prometniki danes na gorenjski avtocesti izvajajo meritve hitrosti z laserskim merilnikom. Do sedaj so zabeležili že več kot 60 prehitrih voznikov. Trije vozniki so imeli hitrost tudi nad 200 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Vse tri tuje voznike so policisti ustavili in jih oglobili. Policisti bodo zoper vse voznike za ugotovljene kršitve iz današnjega nadzora vodili prekrškovne postopke.

Z nespametno in neodgovorno vožnjo je izstopal 55-letni voznik, državljan Hrvaške, ki je okoli 11. ure, po gorenjski avtocesti v smeri Karavank, z avtomobilom nemških registrskih označb, vozil s hitrostjo 219 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Policisti so mu izdali globo v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Ker je bil voznik tujec je moral globo plačati takoj na kraju in jo je plačal v polovičnem znesku v višini 600 evrov.