Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 165 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 56.

Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 9. uro obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Žirov, v katero je neznani storilec želel nasilno vstopiti skozi vrata v pritličju, kar mu ni uspelo in je kraj dejanja zapustil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj čez 14. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi vhodna vrata. Iz notranjosti hiše si je protipravno prilastil denar. Dejanje je izvršil čez dan. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 18. uro obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Kranja, v katero je neznani storilec želel nasilno vstopiti skozi balkonska vrata, kar mu ni uspelo in je kraj dejanja zapustil. Dejanje je poskušal izvesti med 17. in 18. uro. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o tatvini registrskih tablic s parkiranega tovornega vozila na območju Škofje Loke. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Gorenje vasi. 21-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v traktor drugega voznika, ki je vozil pred njim. V nesreči je bil voznik avtomobila lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj po 23. uri obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kranju. 33-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljal izven vozišča in z avtomobilom trčil v steno. Odrejeni hitri test na prepovedano drogo mu je pokazal prisotnost na kokain. V nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Bil je telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so včeraj okoli 23.45 obravnavali 23-letno voznico, ki je vozila avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so ji zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj pred 8. uro obveščeni o 44-letnem pohodniku, državljanu Madžarske, ki se je dan prej nekaj pred 16. uro, s Kredarice odpravil proti Aljaževemu domu v Vratih. Malo pod Kredarico mu je zdrsnilo in je zdrsel približno 40 m nižje. Na poti je bil sneg in led. Pohodnik je bil primerno opremljen z derezami, pohodnimi čevlji, cepinom in čelado. Po zdrsu se je vrnil nazaj v dom na Kredarici ter prenočil. Zaradi dobljenih telesnih poškodb je zjutraj zaprosil za pomoč. na Kredarici so intervenirali gorski reševalci GRS Mojstrana in posadka ekipe HNMP, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v zdravstven ustanovo. Pohodnik je bil lahko telesno poškodovan. Policisti so dogodek ustrezno zadokumentirali.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o požaru na območju Šenčurja. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda na pogorelih cipresah je po nestrokovni oceni okoli 500 evrov. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

 

Spletno uredništvo