Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 229 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 80:

– osem s področja kriminalitete, eden o vlomu, o nasilju v družini in o tatvini avtomobila, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja in jo pridržali;
– 39 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 20 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil in pridržali enega voznika;
– 16 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
– osem o dogodkih, od tega dva o požaru, eden o padcu osebe in o gorski nesreči.

Kriminaliteta:

Tatvina avtomobila:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez polnoč obveščeni o tatvini avtomobila na območju Kranja, znamke Volvo, tip v40, kovinsko sive barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 24-FKJ. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlom:
Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 8. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi okno in si prilastil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Radovljiški policisti so danes ponoči, nekaj pred eno uro, obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 30-letni moški nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Ker je 30-letni moški v nadaljevanju kršil odrejeno prepoved približevanja, mu je bilo na podlagi 64. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) odrejeno pridržanje ter izdan plačilni nalog, po tretjem odstavku 162. člena ZNPPol, v znesku 300 evrov. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Gorenjski prometniki so v soboto okoli 14. ure obravnavali prometno nesrečo na uvozu Radovljica, za na gorenjsko avtocesto proti Jesenicam. 59-letna voznica je pri zavijanju levo na uvoz, izsilila prednost drugemu vozniku, ki je vozil naravnost in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Sopotnica v voznikovem avtomobilu je bila lahko telesno poškodovana. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči na relaciji Kranj-Škofja Loka. Na območju Zgornjih Bitenj je 37-letni voznik avtobusa, pri vključevanju na krožišče, odvzel prednost vozniku avtomobila, ki je že pravilno vozil v njem. V avtobusu nihče od potnikov ni bil telesno poškodovan. Policisti za voznika avtobusa vodijo postopek.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na relaciji Kranj-Bitnje. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 51-letni voznik zapeljal levo in z avtomobilom trčil v avtomobil druge voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri in s kraja odpeljal. V nadaljevanju so ga policisti izsledili. Vozil je pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Odrejen mu je bil strokovni pregled. Do policistov se je nedostojno vedel in s kršitvijo ni prenehal, zato so uporabili tudi prisilna sredstva. Policisti so mu odredili pridržanje do 12 ur in zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Za druge storjene prekrške pa vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so v soboto okoli 22.30 na območju Kranja, imeli v postopku 18-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Dogodek:

Gore:
Radovljiški policisti so bili v petek nekaj pred 19. uro obveščeni o gorski nesreči na območju Vodiške planine nad Kropo. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 59-letni pohodnici med hojo po spolzki zasneženi poti zdrsnilo in se je lahko telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili reševalci GRS Radovljica, ki so jo prenesli v dolino do zdravstvenega osebja. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Spletno uredništvo