Zmage gorenjskih hokejistov in košarkašev

Hokej

Sinočnja hokejska tekma v hali Tivoli v Ljubljani, med hokejisti HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice v Alpski hokejski ligi AHL, ki je štela tudi za točke v državnem članskem prvenstvu, se je končala z rezultatom 2:3 v korist hokejistov HDD SIJ Acroni Jesenice.

Včeraj so hokejisti odigrali tudi tekme v mednarodni hokejski ligi IHL. Hokejisti kranjskega Triglava so gostovali v Mariboru in hokejiste HDK Maribor premagali z 9:3. Tudi ta tekma pa je štela za točke državnega članskega prvenstva.

Košarka

Košarkarska tekma 2. kroga Pokala Špar, med košarkarji kranjskega ECE Triglava in Gorenje vasi, se je v športni dvorani Planina končala z zmago košarkarjev ECE Triglava s 66:61. Košarkarji ECE Triglava so se uvrstili v 3. krog.

Nogomet

Včeraj so nogometaši odigrali dve povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije.

  • Srečanje med nogometaši Krke in Aluminija se je v Novem mestu končalo z 0:3 v korist nogometašev Aluminija.
  • V Novi Gorici pa se je tekma Gorica – Triglav končala z zmago nogometašev Gorice z 1:0.

Polfinalistu Celju so se tako priključili še nogometaši Aluminija in Gorice. Četrtfinali obračun v pokalnem tekmovanju pa čaka nogometaše ljubljanske Olimpije in Maribora, ki bosta prvo tekmo odigrala šele 11. novembra.

Včerajšnja prestavljena tekma 12. kroga v drugi slovenski nogometni ligi med nogometaši Zarice Kranj in AŠK Brava, se je na nogometnem igrišču športnega parka Zarica končala z neodločenim rezultatom 0:0.

Jože Marinček