Zlata plaketa folklornega društva Preddvor

Slika: JSKD

V soboto, 21. 10. 2017 se je v dvorani II. slovenskega tabora v Žalcu predstavil drugi del najboljših folklornih skupin Slovenije. Na drugem delu državnega srečanja, katerega  naslov je bil Le plesat me pelji, je nastopilo osem najboljših skupin, ki sta jih izbrala državna selektorja Mirko Ramovš in dr. Urša Šivic.

Program skupin je spremljala in ocenjevala strokovna žirija: Klavdija Žabot, Leonida Novak in Katarina Šetinc, ki je ob koncu prireditve kar štirim najboljšim podelila zlate plakete s pohvalo.

V Žalcu so se poleg nagrajenih skupin predstavili še Folklorna skupina Marko iz Beltinec, vodilna skupina Folklornega društva Preddvor, Akademska folklorna skupina Študent iz Maribora in Folklorna skupina Tine Rožanc iz Ljubljane. Vodilna skupina folklornega društva Preddvor in ostale tri skupine, so uspešno prestale tristopenjsko ocenjevanje in so prejele zlato plaketo. Preddvorčani so se predstavili z odrsko postavitvijo z naslovom plesi iz Zgornje Savinjske doline, katere avtor je umetniški vodja Miran Murnik. Sama uvrstitev na državno srečanje je Za društvo je velik dosežek že sama uvrstitev na državno srečanje in  to so vsi zelo ponosni.

V spremljevalnem programu  je nastopila Folklorna skupina Podkev iz Miklavža pri Ormožu ter plesni par Nina Žvanut in Sašo Žepuhar z zmagovalno koreografijo lanskoletnega Tekmovanja parov.