Zlata lisica bo v Kranjski Gori

Slika: Hit Alpinea

Zlata lisica, 57-ta po vrsti, bo tudi letos zaradi pomanjkanja snega na Pohorju potekala v Kranjski Gori. Letošnja izvedba bo zaradi proti koronskih ukrepov nekaj posebnega. Predvsem v hotelih je zaradi tega nekaj več dela, organizacije, predpriprav, ki pa so skozi izkušnje preteklega leta postale že ustaljena praksa. V decembru so namreč s tekmami v poletih v Planici vzpostavili način dela v teh izrednih okoliščinah in ga bodo zaradi izredno pozitivnih odzivov svetovne strokovne in splošne srenje ponovno uporabili za tokratno tekmovanje. Za tekmo Zlate lisice je bilo potrebno organizirati tri mehurčke, vse v skladu z ukrepi FIS, NIJZ in internega Programa za zaščito.

 

»Veseli nas, da bomo lahko doprinesli k uspešni izvedbi že 57. Zlate lisice in poskrbeli za dobro počutje vseh vpetih v tekmovanje. Res da je bila potrebna hitra predpriprava in aktivacija trenutno zaprtih hotelov, a smo, opremljeni z izkušnjami preteklega leta in izvedbo decembrskega tekmovanja v Planici, veliko hitreje lahko vzpostavili vse za nemoten sprejem prvih tekmovalk, skladno z vsemi predpisanimi ukrepi,« je  povedal Milan Sajovic, direktor Hit Alpinea.

V največjem hotelu družbe Hit Alpinea, hotelu Kompas bo nastanjenih kar 17 ekip, ostali udeleženci tekmovanja pa bodo nastanjeni v Ramada Resortu. V tretjem mehurčku oziroma objektu, Apartmajih Vitranc, pa bodo delavci tehničnih služb. Za vse goste bo skrbelo približno 100 zaposlenih, ki so s pripravami na njihove prihode že pričeli. Potrebno je bilo poskrbeti za stroge preventivne ukrepe za preprečevanje okužb. Temeljito so se lotili generalnega čiščenja, razkuževanja, ogrevanja hotelskih prostorov ter izobraževanj zaposlenih in priprav na delo. V sklop priprav spada tudi testiranje vseh zaposlenih na Covid-19.

Žal bo tudi tokrat tekmovanje potekalo brez gledalcev, ki bi želeli nekaj dni preživeti na snegu in hkrati spremljati tekmovanje.