Pokljuka je v zimski sezoni priljubljen cilj za izvajanje različnih rekreacijskih dejavnosti.

Planota se nahaja v zavarovanem območju Triglavskega narodnega parka, kjer je število parkirnih mest  omejeno, parkiranje je dovoljeno le na označenih parkiriščih (na Rudnem polju ter pri Hotelu Pokljuka in Hotelu Jelka na Goreljku).

Občina Bled priporoča, da pred prihodom preverite informacije o zasedenosti parkirišč na spletni strani promet.bohinj.si in spremljate obvestilno signalizacijo na Bledu in v Bohinju.

Na voljo so tudi brezplačni avtobusni prevozi. Podatki o voznih redih iz Bohinja so dostopni na promet.bohinj.s.

Z Bleda na Pokljuko Javni zavod Turizem Bled tudi v letošnji zimi organizira brezplačne avtobusne prevoze na, in sicer ob sobotah, nedeljah in praznikih med 24. 12. 2022 in 12. 3. 2023 ter vse dni v tednu v času zimskih počitnic (30. 1. 2023 – 10. 2. 2023). Avtobus ustavlja na avtobusnih postajališčih Bled grad – Infrastruktura Bled (P+R), Osnovna šola Bled (P+R), Bled Seliše – Infocenter, Triglavska Roža Bled, Bled Union, Bled, Rečica, Rečica – LIP, Zgornje Gorje (P+R), Krnica, Zatrnik, Pokljuka Mrzli Studenec, Pokljuka Goreljek in Pokljuka Rudno polje po priloženem voznem redu.

 

Spletno uredništvo, M.V.