Zgodilo se je v zadnjih 48 urah na Gorenjskem

vir:morgenpost.de

Gorenjski Operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah prejel:

  • devet obvestil o prometnih nesrečah, od tega eno prijavo nesreče s telesnimi                poškodbami,
  • kar 12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju (v štirih primerih zaradi beračenja na) ter 4 v zasebnem prostoru.
  • na področju kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvine, poškodovanje         tuje stvari in nasilja v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Na javnem kraju so policisti v štirih primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo prekrškovne postopke.

Včeraj dve nesreči pri delu

Med delom na zasebnem objektu sta delavca z višine padla z odra. Eden od njiju je utrpel hujše, drugi pa lažje poškodbe. Huje poškodovani je bil s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Na Jesenicah pa je delavec v podjetju padel z lestve in se huje poškodoval (zlom lopatice).

Beračenje in zbiranje prispevkov

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet primerov nedovoljenega beračenja in zbiranja prispevkov.

Državljane Romunije so dvakrat obravnavali na Primskovem in po enkrat v Lescah in na Bledu. Prijava je bila sprejeta tudi za zbiranje prispevkov v Tržiču, kjer naj bi dva tujca zbirala podpise in denar za gluhoneme. Ko sta zaznala, da ju ljudje opazujejo, sta se odpeljala. Tujce so policisti obravnavali v prekrškovnih postopkih in jih kaznovali z globo.

V primeru beračenja je šlo za vsiljiva dejanja Romunov, v primeru zbiranja prispevkov       pa za dejanje brez predpisanega dovoljenja. Osebe lahko nabirajo prostovoljne prispevke za humanitarne ali splošno koristne namene pri posameznikih in pravnih osebah le s pravim dovoljenjem pristojne upravne enote. Preden izročite denar se prepričajte, da ne gre za prevaro in lažno predstavljanje nabiralcev. V primeru suma, da gre za nedovoljeno zbiranje prispevkov ali vsiljivo beračenje, prosimo pokličite na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Kršitelji so največkrat tujci.

Promet

Na Črnivcu je voznik z osebnim avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v motorista s potnico. Udeleženca na motorju sta utrpela lažje poškodbe.

Kriminaliteta

V Kranju je neznani storilec oškodovanki v trgovini odtujil denarnico, na Cesti Železarjev     na Jesenicah pa je storilec na prtljažniku odpel trakove, s katerimi je bilo kolo pripeto  nanj, in ga odtujil. Na kraju je bila najdena še razpeta in vidno nepoškodovana ključavnica. Gre za gorsko kolo znamke Radon WR Race.