Mestna občina Kranj preko Fundacije Vincenca Drakslerja zbira prostovoljne prispevke za prizadete v poplavah in plazovih na območju kranjske občine. Prispevki se zbirajo izključno za fizične osebe, in sicer do 10. septembra 2023.

V največji naravni nesreči v zgodovini Slovenije prejšnji konec tedna sta se vodostaja Save in Kokre v Mestni občini Kranj (MOK) dvignila do zgornje točke struge in posledično povzročila poplave – zalivanje kleti, avtomobilov in ostalega premoženja. Sprožilo se je več kot deset plazov, predvsem na območju Besnice, Javornika, Golnika in Pševa. Kranjski gasilci – Gasilsko reševalna služba Kranj in vseh 16 prostovoljnih gasilskih društev so skupaj s Civilno zaščito MOK opravili več kot 350 intervencij v treh dneh.

Z namenom pomoči občankam in občanom, ki so zaradi poplav in plazov utrpeli škodo, MOK preko Fundacije Vincenca Drakslerja začenja akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov za prizadete v poplavah in plazovih na območju kranjske občine, in sicer na:

Fundacija Vincenca Drakslerja so. p.

Slovenski trg 1, 4000 Kranj

TRR: SI56 6000 0000 0000 459, odprt pri Lon

Referenca: SI99

Namen: Poplave Kranj

Koda namena: CHAR

Pravijo, da v nesreči spoznaš pravega prijatelja. Zato smo se odločili, da se povežemo in pomagamo tistim, ki po najhujši naravni nesreči na slovenskih tleh potrebujejo podporo. Mestna občina Kranj, Rotary Club Kranj in Lions Klub Kranj smo združili moči in vzpostavili zbiranje prostovoljnih prispevkov za prizadete v ujmi. Oblikovali bomo komisijo, ki bo razdelila sredstva tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Prispevke zbiramo izključno za fizične osebe.

Rotary Club Kranj v sodelovanju s članom Janezom Štrosom, ki donatorjem podarja tudi knjigo Tudi ti si angel, zbira prispevke (od 20 evrov naprej) preko tekočega računa:

Tudi ti si angel

SI56 0284 3026 3087 557, odprt pri NLB

Namen: Poplave Kranj

Koda namena: CHAR

Lions klub Kranj zbira prostovoljne prispevke na:

Lions klub Kranj,

Predoslje 39, 4000 Kranj

TRR: SI56 0700 0000 0709 548

Namen: Poplave Kranj

Koda namena: CHAR

Vnaprej se vam zahvaljujemo za podporo.

 

Spletno uredništvo