Zastoji na gorenjskih cestah

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali šest prometnih nesreč z materialno škodo, poškodovanih na srečo ni bilo. Na gorenjskih cestah tudi danes zaradi povečanega prometa nastajajo zastoji, s tem pa tudi nevarnost naletov vozil, predvsem v smeri turističnih krajev in na avtocesti proti mejnemu prehodu Karavankah, pa tudi v smeri mejnega prehoda Ljubelj. Policisti Policijske uprave Kranj zato priporočajo, da preden se odpravite na pot preverite stanje na cestah.
Poleg prometnih zamaškov so policisti včeraj obravnavali tudi prijavo občana, ki je opazil, da na Šorlijevi ulici v Kraju mlajši moški preizkuša, če je katero od parkiranih vozil odklenjeno. Moškega niso našli.

Aktivni so bili tudi gorski reševalci. Včeraj so na klasičen način rešili planinko, ki je na območju Mavrinca zašla na zahteven teren in tam obtičala. Pri slapu Boka pa je planinec omagal. Helikopter Slovenske vojske ga je z ekipo za reševanje v gorah prepeljal v zdravstveno ustanovo. Policisti opozarjajo, da sta brezpotje in precenjevanje lastnih zmožnosti enako nevarna dejavnika. Pozivajo k previdnosti, prilagajanju ture svojim sposobnostim, opremi, znanju ter uporabi in vztrajanju na planinskih poteh.