Zastoji na gorenjski avtocesti

Zaradi praznika v Avstriji pri njih velja danes prepoved prometa za tovorna vozila. Zaradi tega je nastal zastoj tovornih vozil na gorenjski avtocesti in je trenutno do izvoza Lipce v smeri Karavank. Kolona se še povečuje. Policisti pozivajo voznike, da naj ima zadnje tovorno vozilo v koloni vključene vse smernike. Vzpostavljen naj bo reševalni pas. Tovorna vozila naj ne zapuščajo stoječe kolone. Vožnja za tovorna vozila skozi Jesenice je prepovedana. Vozniki tovornih vozil naj izvoze pustijo proste za osebni promet, voznikom osebnih vozil pa policisti svetujejo, da zapustijo avtocesto na izvozih Lesce in Radovljica.

 

Iz Policijske uprave Kranj sporočajo še, da so gorenjski policisti včeraj obravnavali eno
prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Lescah sta zjutraj čelno trčila osebni avtomobil in tovorno vozilo. Okoliščine kažejo na krivdo voznika tovornega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Udeleženci so po podatkih policije lažje poškodovani.

Policisti so včeraj zvečer obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Šenčurju. Lastniku sta bila odtujena denar in zlatnina. Na Ljubnem je neznanec odtujil okoli 10 kubičnim metrov drv. V Stražišču pa so policisti obravnavali poškodovanje vrat na objektu ter na Bledu škodo na vozilu.